Voetreflexologie

 in de categorie Activiteit

Het doel van de (voet)reflexologie is om de harmonie in de eenheid van lichaam en geest weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven. De massagetechniek die gebruikt wordt is afwisselend van zacht, gevoelig naar iets harder.

Hoe werkt voetreflexologie

Organen en weefsels in het lichaam hebben allen een reflex in de voet; de uiteinden van de zenuwen. Bij een verstoring is dit tijdens de massage merkbaar door het ontstaan van pijn, prikkels, jeuk, en door verandering van de huid (eelt, transpiratie). De plaats waar deze gevoelens ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert. Wanneer blokkades worden opgeheven of opgelost, is het lichaam in staat zichzelf te genezen.

Een holistische manier van werken

Een voetreflexoloog geneest dus niet, maar gaat er vanuit dat de mens als “geheel” wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt.

Bijverschijnselen tijdens de behandeling

Afhankelijk van de persoon kunnen de volgende bijverschijnselen optreden:

  • meer dan normaal transpireren
  • het koud of juist warm krijgen
  • prikkelingen
  • geeuwen
  • slaperigheid
  • opkomende emoties e.d.

Wat er ook gebeurt, alles is goed, want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet. Ieder mens verschilt, dus de reacties op de behandeling kunnen ook verschillen.

Meer informatie over

Wil je meer weten over voetreflexologie en eens een behandeling ervaren? Meld je dan aan via info@almainloopershuis.nl, 0546-627203 of in het inloophuis zelf.

Eerste mogelijkheid is op donderdag 21 oktober 2021.

De behandeling wordt gegeven door Patricia Jonkeren van Mind Refuel.

Recent Posts