Sponsor aan het woord

Almeloopers

De Almeloopers nemen vanaf 2009 deel aan de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Sinds 2012 vindt de start van de Roparun plaats in zowel Parijs als Hamburg. De route vanuit Hamburg loopt door Almelo, waar de deelnemende teams op 1Pinksterdag op feestelijke wijze worden onthaald. Door het organiseren van deze feestelijke doorkomst, vallen de Almelopers jaarlijks in de prijzen bij de uitverkiezing van Doorkomststad, en hebben zodoende de afgelopen jaren € 212.500,= mogen ontvangen van de Roparun, wat in Almelo besteed kan worden aan de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Bij het besteden van dit geld vonden de Almeloopers bij het Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest-Twente warme pleitbezorgers voor het opzetten van een inloophuis voor kankerpatiënten in Almelo, welke initiatiefnemers samen optrokken met DNO (thans Avedan) en de geestelijke verzorging van het ZGT

De Almeloopers zijn dan ook zeer verheugd, dat mede door de financiële steun vanuit de Roparun, de start van het Alma Inloopershuis met ingang van 10 oktober 2018 een feit is.

Wij hopen van harte dat het Alma Inloopershuis een positieve bijdrage kan leveren aan het welzijn van (ex)kankerpatiënten in Almelo en omgeving. De Almelooopers wensen alle medewerkers van het Alma Inloopershuis heel veel succes bij deze nobele missie.

De Almeloopers hopen ook in de toekomst een substantiële bijdrage te mogen leveren aan de palliatieve zorg voor kankerpatiënten in de regio.

Almeloopers
 • Openingstijden

  Maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 16:00 uur

  Vrijdag van 10:00 tot 13:00 uur

  Vakanties (school) en feestdagen andere openingstijden

 • “ De Almelooopers wensen het Alma Inloopershuis heel veel succes bij deze nobele missie. “

  Almeloopers
 • “ Tijdens de IPSO basistraining heb ik een geweldige inzet en motivatie beleefd. “

  Evert Hulleman
 • “ Eindelijk gaat dit goede initiatief starten! Veel plezier en succes. “

  Gerdijanne Leestemaker